Norsk Luftfartsmuseum


Obs! Denne oppføringen er utdatert og informasjon kan være feil, se aktuell hjemmeside.

Sist oppdatert

Norsk Luftfartsmuseum - informasjon

Fylke: Nordland
Type: Museum

 

Norsk Luftfartsmuseum er Norges nasjonale museum for luftfart. Museet omfatter militær og sivil luftfartshistorie fordelt på rundt 12 000 m², og utstillingen er Nordens største innen luftfart. Museet, som ligger i Bodø og er formet som en gigantisk propell, er tegnet av det lokale arkitektfirmaet Boarch arkitekter.

Museet ble åpnet av Kong Harald V den 15. mai 1994.

 

Norsk Luftfartsmuseums utstillinger forteller historien om luftfart, med fokus på den norske historien fra begynnelsen og fram til i dag.

I utstillingen finnes blant annet fly som Supermarine Spitfire, F-5 Freedom Fighter, CF-104 Starfighter, Junkers Ju 88, spionflyet U-2, Junkers Ju 52, Twin Otter og Fokker F.28.

Museet har eget verksted for restaurering av fly, og mange av flyene i utstillingen er restaurert her. Hvis man er spesielt interessert er det mulig å kontakte museet på forhånd og be om å få besøke restaureringsverkstedet. I tillegg har museet, i samarbeid med Bodø Luftfartshistoriske Forening og andre samarbeidspartnere, berget og samlet inn flere gamle flyvrak, og vrakdeler fra både fjell og under vann.

Norsk Luftfartsmuseum ligger i Bodø i Nordland fylke, omtrent halvannen kilometer fra Bodø sentrum. Bodø videregående skole avd. flyfag har lokaler i samme bygg.

Om Norsk luftfartsmuseum

Norsk Luftfartsmuseum i Bodø er nasjonalt museum for luftfart, med årlig ca. 45 000 besøkende.

Vi samler inn, tar vare på, forsker i og formidler norsk luftfartshistorie. Samlingen er en del av norsk kulturarv og består av gjenstander, foto, arkiv og bibliotek. Fly og flyrelaterte gjenstander utgjør kjernen, og vi har i dag ca. 40 hele fly.

Norsk Luftfartsmuseum samarbeider nært med Luftforsvarsmuseet, som har hovedansvar for de luftmilitære samlingene, og med frivillige.

Våre verdier er engasjerende nyskapende og troverdig. Museets visjon er «Verdens beste luftfartsmuseum».

Museet står i dag foran flere spennende utviklingsoppgaver og søker engasjerte medarbeidere som vil være med å bringe oss nærmere visjonen.

Vi søker deg som er en initiativrik og selvstendig og som har lyst til å arbeide med historisk materiale ved et museum i utvikling.